top of page

יוצאים מהשולחן . או במילים אחרות : כמה נקודות על ישיבה , יציבה וגיוון אפשרויות גופניות לעבודה

עודכן: 30 ביוני 2024

שולחן כתיבה מעץ ועליו מנורה לבנה ובקבוק זכוכית עם ענפים כעציץ. לשולחן צמוד כסא מעץ עם ידיות תמיכה. הכסא עם הגב למצלמה

ישיבה מותאמת מאפשרת לילד להתפנות לפיתוח מיומנות ידיים לכתיבה, גזירה ופעילויות שונות נוספות ביצירה, אכילה ועוד. 

הישיבה הממושכת אינה פשוטה עבור ילדים בגילאי בית הספר . ריכזתי עבורכם מספר המלצות לישיבה נכונה אותם ניתן ליישם  בבית הספר ובבית . בזמן הכנת שיעורים/ ציור / צפייה במסכים ועוד..

התאמת כיסא ושולחן-

גובה הכיסא- כפות רגליים מונחות לגמרי על הרצפה ( או  על מדרגה /מסעד רגליים ייעודי על הכיסא). הנחת הרגליים על הרצפה מאפשרת להשיג בסיס יציב יותר ובכך לשפר את מיומנויות הידיים הנדרשות.

עומק המושב- בחרו עומק מושב המותאם למידות הילד הקפידו שהישבן צמוד למשענת הגב ומושב הכיסא מגיע עד 2 אצבעות לפני קו הברך .התאמת עומק המושב תורמת ליציבה זקופה בישיבה ומניעת החלקה בכיסא.

גובה השולחן – התאמת גובה השולחן לגובהו של התלמיד, כאשר התלמיד יושב בכיסא גובה השולחן הרצוי הוא באזור גובה המרפק. ( שולחן גבוה מדי , גובה בית חזה ,יקשה על התלמיד לבצע מיומנויות ידניות , ושולחן נמוך מדי יעודד כיפוף רב בגב ובצוואר)

עודדו ותזכרו את הילדים לשבת עם גב זקוף . 

גיוון תנועות הישיבה – הגוף שלנו אוהב תנועה, ניתן ורצוי  מדי פעם לגוון את הישיבות בכיסא על מנת לפזר את הלחצים והעומסים ולהגביר את הריכוז במטלה. ישיבות אפשריות נוספות בכיסא הן  : ישיבה מזרחית, ישיבה עם רגל אחת למעלה, ישיבה בקצה הכיסא ללא השענות על משענת הגב.

גיוון תנועתי- ניתן לגוון את התנוחות בהם אנו עושים שיעורים , משחקים וצופים ע"י יציאה מהכיסא . אפשרויות יהיו : ישיבות שונות על הרצפה, שכיבה על הבטן , עמידה מול משטח מוגבה (כמו השיש במטבח)  .

ילדים בעלי קשיים במוטוריקה גסה ועדינה לעיתים מתקשים בשמירה על מנח הישיבה לאורך זמן ו’נשפכים’ מהר.  ילדים אלו במקרים מסוימים, עלולים להשקיע מאמץ רב בכיתה על היציבות שלהם, ובכך התפקוד בכיתה נפגע. חשוב לדעת שבמקרים כאלו לפיזיותרפיה ולריפוי בעיסוק יש המון מה לתרום בהקשר זה

טיפ קטן: אם הילד עייף ו’שפוך’, כמה דקות של תרגילים לפני הפעילות יתרמו להעלאת מצב הרוח ויכינו את  הגוף לישיבה ועבודה על שיעורי הבית.  העבודה הגופנית הממוקדת נותנת גירוי תחושתי לשרירים ומגייסת אותם לפעולה, ולכן זו דרך טובה להתחיל שיעורי בית, כי לילד תהיה יציבות טובה יותר בעקבות הפעילות.

דוגמאות לתרגילים:

תרגילים לחיזוק הגב- הליכן סרטן, תנועת שחייה בשכיבה על הבטן , ישיבה שלמה( ברגליים ישרות וצמודות) שמירה על גב זקוף וביצוע תנועות שחייה / חתירה בסירה או התמסרות בכדור.

קפיצות- בשתי רגלים /ברגל אחת , כמה קפיצות ברצף, קפיצה בדלגית

הצלבות וחציית קו אמצע-




 
 

צרו קשר

0528480870

לוגו של עדי לוין לקס, דף הבית

אין לראות בתוכן האתר בלבד תחליף לייעוץ אישי ומותאם מגורם מקצועי ומוסמך

2024 © כל הזכויות שמורות 

עדי לוין לקס-מנחת סדנאות תנועה, פיזיותרפיסטית

bottom of page